Cafeteries contra el teletreball

 


Un café, ocho horas: las cafeterías prohíben el teletrabajo en sus mesas

Varios locales de Barcelona prohíben el teletrabajo para recuperar la esencia de la cafetería y evitar ocupaciones eternas con consumiciones mínimas.
Signa David León Himelfarb per a Barcelona Secreta (https://barcelonasecreta.com/prohibicion-teletrabajo-cafeterias-barcelona/

Les cafeteries tenen les seves raons. Amb l'administració pública tan voraç que tenim, les taules del cafè són meres "unitats de recaptació". És cert que estar vuit hores amb un cafè és abusar d'un espai que necessita ser rendible, però el treballador nòmada, autònom o per compte d'altri és una realitat ara mateix i cada vegada anirà a més.

En el meu cas, quan he fet alguna fleca de degustació com a despatx, he pres un esmorzar i he dinat al migdia per a 3 o 4 hores que he ocupat l'espai. Entenc que l'endoll per alimentar el meu portàtil sense bateria, és una cosa que cal agrair i compensar. Com el silenci.

No hi ha prou espais de "coworking" i tampoc són tan agradables com una cafeteria. Semblen oficines de tota la vida i són cars. A Barcelona, només n'he conegut un que fos agradable, al carrer Manso, regentat per un matrimoni francès. El confinament el va matar en el millor moment.

Penso que d'una manera o altra tot es girarà contra les cafeteries. S'hauran d'adaptar i establir alguna norma. Recordo fa uns anys en un conegudíssim cafè de la Rambla, davant d'un teatre, on presentar un llibre a l'espai superior costava consumició mínima o 3 € per persona. Eren flexibles i entre muntar la taula, fer la presentació i desmuntar se'n van dues hores. Aleshores no semblava car. El lloc era encara sorollós tancant la porta. Una aula de centre cívic se'n va als 20 € i no es poden entrar begudes... Necessitem cafès amb iniciativa. Tot canvia.

© Manel Aljama (març 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by LexicaArt 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris