Prova de resistència de materials

La indústria fa tests de resistència de materials quan prepara el llançament d'algun nou producte. Serveix per detectar defectes de fabricació i també per millorar el disseny abans de la posada a la venda definitiva. Per al periodista i professor Gabriel Jaraba (ex psuquero), l'1-O, el procés sencer va ser un "test de resistència de materials". Ho va dir i ho va publicar en aquells moments precisos moments, enmig de l'eufòria "ni un pas enrere".

En la meva opinió, després de gairebé set anys, es pot veure que Catalunya no va passar el test de resistència de materials i el que és pitjor, en comptes de corregir els defectes, els va accentuar de manera miserable. 

El govern regional de palla instaurat des de llavors es limita a repetir com un lloro tot el que s'indica que faci o digui des de Madrid. Sobretot en el de la política internacional i en especial en el cas d'Israel.

Ja ho he dit en altres articles en aquest mateix bloc. Alinear-se amb Espanya talla totes les vies i justificacions de separar-se. En un cas hipotètic (ara diria distòpic i fantàstic) d'independència de Catalunya, necessitaria el vot d'Israel. No dubto que l'actitud amb Israel passarà factura. També necessitarà el vot d'Aràbia Saudí, amiga d'Espanya i en el moment d'escriure això, amiga d'Israel, també. No cal més que veure l'actitud dels amics l'octubre del 2017 amb el català...  

El mateix puc dir del Marroc, amic d'Espanya i dels Estats Units, que malgrat els esforços d'ER perquè ens islamitzem tots, ja va pactar amb Espanya i, per tant, votaria en contra. I Europa? Ja veieu que els Bàltics, Finlàndia i Noruega a la vista del gest absurd de no mantenir la DUI, ja no confien en Catalunya.

Ho vaig dir fa temps: Escòcia, Còrsega. Mentre que Catalunya queda diluïda dins d'Espanya.

©Manel Aljama (febrer 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris