Només era la Gran Bretanya que volia marxar de la UE?

 



Algú ho havia de dir! El Mercat Comú era una associació creada després de la IIgM que eliminava aranzels (impostos a les mercaderies que circulen entre països) als productes agrícoles. La UE (creada per personatges com Felipe González, Delors i Kohl) ha fet que mani gent que no han votat en cap dels estats: per exemple, Von Der Leyen, Lagarde, Borrell són funcionaris a sou! 

Fora fronteres!, llibertat de circulació de capitals, de persones... I així, les llenties les paguem a 3,58 € el quilo (si són de marca) i vénen dels Estats Units, perquè algú li va dir al pagès de Lleó (la firma Luengo) que era millor construir que conrear la terra. Les llenties de marca blanca, també les envasen els de Luengo i són del Canadà, a uns 2 € segons el supermercat o cadena! En contrast, si us fixeu en productes làctics anglesos o francesos, indiquen com en el cas del formatge que la llet és d'origen propi.

Els espàrrecs de La Carretilla ja fa temps que no són de Navarra, són de la Xina. Deuen ser millors que els de Perú que van en pots de marca blanca! En Portugal passa el mateix,  abans de la UE, el 65% del blat (i la farina) de consum, era de conreu propi.  Ara no arriba ni al 19%    

Si els pagesos no poden regar, no hi ha collita, sense collita has d'importar i els preus, pujaran oi? Què maco ser Europeu, oi? Europa té coses bones, però aquest invent no ha estat un bon invent!


© Manel Aljama (febrer 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Imatge Emmanuel Chaunu


 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris