El remer

 

No entenc, després de tantes retallades pressupostàries, per què no anem més ràpid?


 

Expliquen les cròniques que el 1994, es va disputar una competició de rem entre dos equips, un compost per treballadors d'una companyia espanyola, i l'altre pels col·legues d'una altra empresa similar japonesa. Es va donar la sortida i els remers japonesos es van començar a destacar des del primer moment. Van arribar a la meta i l'equip espanyol ho va fer amb una hora de retard sobre els nipons.

De tornada a casa, la Direcció es va reunir per analitzar les causes de tan vergonyosa actuació i van arribar a la conclusió següent:
"S'ha pogut observar que a l'equip japonès hi havia un cap d'equip i deu remers, mentre que a l'espanyol hi havia un remer i deu caps d'equip, per la qual cosa per a l'any que ve es prendran les mesures adequades."

L'any 1995, es va tornar a donar la sortida i novament l'equip japonès es comença a distanciar des de la primera remada. L'equip espanyol va arribar aquesta vegada amb dues hores i mitja de retard sobre el nipó.

Direcció es va tornar a reunir després del sonat esbronc de Gerència per estudiar el que va passar i van veure que aquest any, l'equip japonès es va compondre novament d'un cap d'equip i deu remers, mentre que l'espanyol, després de les eficaces mesures adoptades l'any anterior, es va compondre de: un cap d'equip, dos assessors de gerència, set caps de secció i un remer. Pel que després d'una minuciosa anàlisi, s'arriba a la conclusió:

 

EL REMER ÉS UN INCOMPETENT

 
L'any 1996, com no podia ser diferent, l'equip japonès va escapar només donar-se la sortida. La trainera que aquest any s'havia encarregat al departament de noves tecnologies va arribar amb quatre hores de retard.


Després de la regata i, per tal d'avaluar-ne els resultats, es va celebrar una reunió d'alt nivell a la quarta planta de l'edifici de la central, arribant a la següent avaluació: "Aquest any, l'equip nipó va optar una vegada més per una tripulació tradicional, formada per un cap d'equip i deu remers. L'espanyol, després d'una auditoria externa i l'assessorament especial del departament d'organització, va optar per una formació molt més avantguardista, que es va compondre de: un cap d'equip, tres caps de secció amb plus de productivitat, dos auditors d'Arthur Andersen, quatre vigilants jurat que no treien ull a un únic remer, a qui havien amonestat i castigat traient-li tots els plusos i incentius pel fracàs de l'any anterior".

Després de diverses hores de reunions, es va acordar que: "A la regata del 1997, el remer seria de contractació externa". Tot i això, a partir de la vint-i-cinquena milla marina, s'ha observat certa deixadesa en el remer de plantilla, que frega el menfotisme a la línia de meta".

© Traduccció dels textos en castellà, Manel Aljama (novembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies  

© Imatge d'autor desconegut compartida en Internet

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris