La pau impossible (el BÉ i el MAL)

 


La frase d'aquest dibuix, atribuïda a Bob Marley, resulta FALSA. En la pràctica és IMPOSSIBLE. L'autor obvia que l'ésser humà té capacitat per fer el MAL, a més del bé. 

Ho explico amb més detall: suposem homes primitius que tot just han deixat de caçar i recol·lectar per fer d'agricultors i ramaders. Així que ja no tenen necessitat d'armes... llauren, planten, donen menjar el bestiar i esperen la collita. Però, també queden caçadors que encara maten per menjar i agafen els fruits dels arbres que troben. Els agricultors ja es poden donar les mans, ja que un dia poden aparèixer caçadors per prendre la seva collita, el seu bestiar, matar els homes i prendre com a botí dones i nens. Ni més ni menys que la història de la humanitat.

Per saber més: BONISME: En TermCAT és l'equivalent a la paraula anglesa "Wokism" per exemple, "esquerra woke". Es tracta d'una conducta basada en la creença que els problemes es poden resoldre a través del diàleg, la solidaritat i la tolerància, és a dir, a través d'una actitud característica de les bones persones. 

Com va dir el sacerdot Karl Popper, hem de ser tolerants, però no es pot ser tolerant amb qui saps del cert que no ho serà amb tu. I és això, precisament el que alguns grups de joves considerats d'extrema esquerra, pacifistes i altres "ista" que volen fer-nos creure des de la seva innocència. 

© Manel Aljama (novembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Imatge d'autor desconegut que circula per les Xarxes Socials.


 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris