El basc que no tenia rostre per Euskalberri

 


 

La majoria de mitjans (no tots), van publicar el passat dia 9 de novembre: 

"Hamàs va cremar vius Ivan Illarramendi i la seva nòvia el dia de l'assalt a Israel Les autoritats israelianes havien inclòs Illarramendi i la seva nòvia a la llista dels 242 ostatges de Hamàs, però tots dos van morir el mateix dia de l'atac"    (Font: Karen Sanchez e-noticies)  També ho van fer El Periódico de Catalunya i El PuntAVUI.

Altres mitjans, com EL Sur, citats per El Pais i LitoralPress publiquen: 

Xilena Loren Garcovich i el seu marit espanyol van ser assassinats per Hamàs. La xilena Loren Garcovich i el seu espòs, el ciutadà esnyol Ivan Illarramendi, van ser cremats vius junts a casa seva en un quibuts a prop de Ga 7a en l'atac de Hamàs el passat 7 d'octubre, va informar el Ministeri d'Exteriors israelià, que va precisar que les restes de la parella ja seran enterrats a Israel i a Espanya.

Al bloc d'Euskalberri, compartit a les xarxes socials, l'article "El vasco que no tenía rostro". 

El nefast dia 7, dia de la invasió, Illarramendi es va wasapejar amb un amic fins que li va escriure que no podia ni moure's perquè algú havia entrat a casa seva. Si bé al principi, les autoritats israelianes van pensar que havien estat segrestats i conduïts a Gaza, aquesta mateixa setmana es va confirmar el pitjor dels presagis.
Les restes calcinades trobades a la casa incendiada, pertanyien a Illarramendi i la seva dona.
La tasca d'identificació està sent a molts casos, realment costosa i el país hebreu està emprant   arqueòlegs per poder identificar cendres.
El matrimoni va morir abraçat mentre eren cremats vius a l'interior de casa seva.
Després de la confirmació de la terrible notícia, l'alcalde de Zarautz, Xabier Txurruka,
va convocar la Junta de portaveus, en la qual van aprovar una declaració institucional en què van condemnar amb rotunditat l'assassinat del ciutadà de pare zarauztarra i mare getariarra.

Resta de l'article i imatge: https://euskalberr.blogspot.com/2023/11/el-vasco-que-no-tenia-rostro.html

© Traduccció dels textos en castellà, Manel Aljama (novembre 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris