Plagues

 

Tens coloms a la ciutat i dius que estan malalts, bruts..., que són una plaga! Fins i tot poses una normativa per prohibir donar menjar aquestes aus i de retruc tota la fauna urbana. Molt bé. Els veïns es queixen també de mosquits, paneroles, calor, fums, olors. 

Qui ha permès l'enderrocament d'edificis amb cornises on niuaven orenetes i aus depredadores de mosquits? Qui ha talat arbres per una denúncia absurda?  Qui arrenca arbres que no es trasplanten a altres indrets de la ciutat? Qui fa carrers de vianants sense bancs i ni un trist matoll? Qui ha eliminat estanys amb peixos amb l'excusa del consum d'aigua i en els parcs insisteix a posar gespa que a sobre no és ni autòctona! Els estanys tenien arbustos com ara el romaní, la farigola o espècies similars que permeten la funció clorofíl·lica de renovació de l'aire i alhora, hàbitat d'espècies que són aliment d'aus... Això, és clar, no ho han estudiat a cap escola i molt menys a l'escola d'estiu del partit.

Parlen molt de ciutat verda, mentre s'han desfet de balcons o si n'hi ha, són mínims i no cal ni un cactus de tot a cent. Hi ha moltes plagues a la ciutat, però no són pas els coloms.

© Manel Aljama (juny 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Photo by NANDKUMAR PATEL on Unsplash

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris