És més fàcil enganyar la gent que... per Mark Twain

 


"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled" - Mark Twain

"És més fàcil enganyar la gent que convèncer-los que s'han enganyat" - Mark Twain

Frase atribuida a Mark Twain a les xarxes socials des de 2016, en especial per referir-se a l'efecte de les "fake-news".  En realitat va dir alguna cosa similar: 

"How easy it is to make people believe a lie, and how hard it is to undo that work again!" (Que fàcil és fer creure a la gent una mentida, i que difícil és tornar a desfer aquesta feina!)

El text complet i la font: 

"The glory which is built upon a lie soon becomes a most unpleasant incumbrance. ...  How easy it is to make people believe a lie, and how hard it is to undo that work again!" - Autobiographical dictation, 2 December 1906. Published in Autobiography of Mark Twain, Volume 2 (University of California Press, 2013)

Traducció:
"La glòria que es construeix sobre una mentida aviat es converteix en una incompetència desagradable... Que fàcil és fer creure a la gent una mentida, i que difícil és tornar a desfer aquesta feina!" - Dictat autobiogràfic, 2 de desembre de 1906. Publicat a Autobiography of Mark Twain, Volum 2 (University of California Press, 2013)

Font: https://www.snopes.com/fact-check/did-mark-twain-say-its-easier-to-fool-people-than-to-convince-them-that-they-have-been-fooled/

Publicat per Manel Aljama (juny 2023)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies

© Infografia @ad Compartida i trobada en Internet

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris