dilluns, 6 de març del 2023

Sobre ChatGPT i la tecnologia


Algunes puntualitzacions a la publicació intel·ligència artificial, androides... el "futur" ja el tenim aquí .

Dita jueva: Un pas que no fas i un pas que fa el món, sumen dues passes que et quedes enrere i no pas una.

  • La tecnologia existeix des que l'home de les cavernes va dominar el foc, va desenvolupar estris, eines i armes... Quan va aparèixer la impremta, els copistes van desaparèixer.
  • El cinema sovint agafa el biaix negatiu, i per això recordem pel·lis amb ordinadors que exploten. L'única cosa que he vist que s'incendiava, ha estat les bateries dels portàtils de fabricació xinesa d'una marca "lowcost". Igual que els patinets o els assecadors de cabell fets al mateix lloc.
  • Fa temps que els cantants no enregistren la cançó sencera i ni molt menys canten la tornada cada cop, sinó que agafen la presa de la tornada i l'enganxen les vegades que calgui...
  • Hi ha coses que la màquina farà millor i amb més precisió, com per exemple una operació de cataractes
  • La tecnologia està present en un ganivet de cuina: pot tallar pa o una peça de fruita en formes divertides com també pot ferir i causar una mort.
  • No ets vell perquè no muntes en bici, sinó que et fas vell quan deixes de muntar-la, quan deixes d'aprendre coses noves.
  • Si heu vist el vídeo, veureu que és un Google Search amb capacitat per construir frases amb les paraules que té emmagatzemades. També està programat per respondre preguntes incòmodes.

© Manel Aljama (març 2023) 
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.