El monstre

 


El monstre feixista no havia desaparegut d'Espanya. El van guardar en la Constitució i en uns tribunals no renovats. En un article publicat en aquest mateix bloc el 26/4/2019, deia respecte al mecanisme suposadament democràtic d'eleccions generals, sempre en clau espanyola: 

"Aquest patró es repeteix gràcies a un electorat poc culte i immadur democràticament parlant: no trien qui administrarà la "res publica", trien el civil que manarà en la caserna que és Espanya."

I el mateix any afegia: "Amb el procés (el govern) es comporta com un monstre maltractador. Com el nen de la pilota que si no juga de davanter i li deixen fer gol, se l'emporta a casa seva" (29/9/2019). Poc temps més tard, insistia (10/11/2019): "Salvini i Le Pen feliciten el monstre. Marxem abans que Europa apliqui l'article 7 i ens deixen dins la gàbia amb el monstre..."

Ja en el 2020 (el 4 de gener), Eduard Voltes assenyalava: "el PSOE és ara víctima del monstre que ell mateix ha contribuït a alimentar". Dos dies més tard, el 6/1/2020, matisava en aquest bloc: "PSOE i PP van crear el monstre VOX. Són ells que han de tornar-lo a la gàbia, que el referèndum era LEGAL." 

El mes de juny de 2020, "Ja s'han oblidat que en comptes d'asseure a dialogar van anar a despertar el monstre de l'extrema dreta." El 2 de novembre del mateix any, ja es podia constatar com el feixisme campava mentre que apareixien pintades antisemites al Call de Barcelona:

"Com he comentat en altra publicació: mancats de valors, han tingut per educació televisió amb concursos escombraries on qui guanya no és qui més capacitat o coneixements en té, sinó qui és més malparit i dolent. Els mecanismes de l'estat han despertat al monstre que sí, pot créixer. Ha estat tan fàcil com anar a un gimnàs, per exemple, i repartir uns bitllets i potser alguna paperina. Cal cremar contenidors per justificar una intervenció policial. El populisme polític aplana el camí al feixisme. Aquests éssers vius en són un exemple. "

Gairebé un any més tard, el 25 d'octubre de 2021: "El 2019 vaig dir "monstre" i no pas geni. Vicenç Partal: "Una volta has tret de la llàntia el geni del feixisme, és impossible que hi torne a entrar."

Si dónes menjar al monstre i obres la porta de la seva gàbia, ja saps gràcies a la història que es pot esperar.


Per saber més i articles citats: 

El món: https://www.elmon.cat/opinio/hora-80_2106784102.html

Vilaweb:  https://www.vilaweb.cat/noticies/lose-lose-espanya-despres-de-la-inhabilitacio-dalberto-rodriguez/

Nit dels vidres trencats:  https://en.wikipedia.org/wiki/Kristallnacht

© Manel Aljama (desembre 2022)
Escriptor, Editor, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Imatge de Kristallnacht "La nit dels vidres trencats" publicada a Enciclopedia del Holocausto (https://encyclopedia.ushmm.org/content/es/article/the-night-of-broken-glass) , autor desconocido.

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris