El representant en Eurovisió - sèrie Franquisme Residual


No pensava escriure res sobre el tema, però la reiteració en la manera de fer i l'enrenou que es forma cada any per treure el mateix resultat: "si fas el mateix, treus el mateix" diuen els savis amb molta de raó.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris entre altres.

Doncs sí, ha passat el de sempre en un estat que no ha assolit una democràcia plena. Ha estat una designació per un lobby que són els de sempre. Segons publica el diari Avui (https://www.elpuntavui.cat/comunicacio/article/20-comunicacio/2094039-chanel-va-obtenir-el-4-del-vot-popular-al-benidorm-fest-i-tanxungueiras-el-70.html), un dels grups va obtenir el 70% del vot popular, mentre que la cançó que finalment han triat només tenia un 4 per cent del suport popular. Res ha canviat. A més, una altra que els que remenen les cireres en Eurovisió no deixaran passar per alt. El tema elegit sembla un plagi i així ho demostren a RAC1: https://www.rac1.cat/programes/versio/20220201/41196638500/eurovisio-chanel-slomo-canco-plagi-benidorm-fest-serbia-dara-bubamara.html

"¿Quién maneja mi barca? Evidentment Franco, els franquistes vull dir. Tot això em fa recordar una portada de la revista El Jueves de 1983 que no he pogut localitzar: havien dibuixat la cantant Remedios Amaya en una barca i el remer era Franco. Així seguim.

© Manel Aljama (gener de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies 

© Imatge El Jueves https://www.eljueves.es/

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris