El gobierno ha dicho


El títol complet d'aquest article és "El gobierno ha dicho que ya no hay que llevar mascarilla". Aquesta és la frase que un individu va dir a la meva parella que s'esperava en una cua. Per cert, no la coneixia de res i no va respectar la distància de seguretat.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris entre altres.

Analitzant bé aquell ésser viu i amb la fredor de la distància podem extreure molta informació de la seva frase: "El gobierno ha dicho que ya no hay que llevar mascarilla". D'entrada, és un franquista, un d'aquells disposats a fer de policia quan ell ho cregui necessari, de fer complir l'ordre (constitucional perquè l'ésser viu s'anomena "demòcrata"). Hi podem afegir, a la vista de la seva roba i d'una altra topada amb el mateix espècimen en un comerç del barri: "¿ha venido la mascarilla del Real Madrid?". Podem dir, doncs, que du uniforme esportiu amb una enorme panxa, és d'aquells que posa notes de prohibició en la seva escala. Veure: Queda terminantemente prohibido i també es tracta d'un fanàtic del futbol que de segur deu tenir una televisió tan gran com el menjador de casa seva.

© Manel Aljama (gener 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Jakayla Toney on Unsplash

 


Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris