divendres, 14 de gener del 2022

El gobierno ha dicho


El títol complet d'aquest article és "El gobierno ha dicho que ya no hay que llevar mascarilla". Aquesta és la frase que un individu va dir a la meva parella que s'esperava en una cua. Per cert, no la coneixia de res i no va respectar la distància de seguretat.

Aquest article pertany a la sèrie "Franquisme Residual", com els dedicats amb anterioritat a la paga extra, els sindicats, els títols universitaris signats pel cap de l'estat, el doblatge, "reservado autoridades", l'horari comercial i laboral, l'empresonament d'artistes, "els reis mags", els funcionaris entre altres.

Analitzant bé aquell ésser viu i amb la fredor de la distància podem extreure molta informació de la seva frase: "El gobierno ha dicho que ya no hay que llevar mascarilla". D'entrada, és un franquista, un d'aquells disposats a fer de policia quan ell ho cregui necessari, de fer complir l'ordre (constitucional perquè l'ésser viu s'anomena "demòcrata"). Hi podem afegir, a la vista de la seva roba i d'una altra topada amb el mateix espècimen en un comerç del barri: "¿ha venido la mascarilla del Real Madrid?". Podem dir, doncs, que du uniforme esportiu amb una enorme panxa, és d'aquells que posa notes de prohibició en la seva escala. Veure: Queda terminantemente prohibido i també es tracta d'un fanàtic del futbol que de segur deu tenir una televisió tan gran com el menjador de casa seva.

© Manel Aljama (gener 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Jakayla Toney on Unsplash

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.