El preu de l’electricitat: les protestes


El nou sistema de càlcul del preu de l'electricitat és el nou sistema on especuladors, grimpadors i altra gentola que ha fet malbé sectors com la construcció. En estats com Espanya, on s'ha passat del monopoli de l'estat al monopoli dels amics que són en realitat una família i a més d'una secta religiosa, no deixa de ser una mostra més que això no és capitalisme liberal, això és una monarquia bananera. En el capitalisme avui ets l'amo del negoci, però demà passat, potser no. En una monarquia bananera, sempre tindràs un govern que netejarà els números vermells i fins i tot et deixarà els diners per despatxar gent! I a sobre li diuen economia social... amb quins diners?

Tot plegat trist. Però a l'altra banda, també viuen ancorats en el passat. Les protestes de carrer són les mateixes que als anys setanta: que si una apagada de trenta minutets, que si una cassolada... I ara!

Trobo més efectiu una tornada de rebuts massiva i en comptes de fer-ho un divendres, un dia abans d'una sessió de borsa. Les cassolades tenien sentit als anys setanta o vuitanta, per exemple quan "l'alcalde de barri" (el fatxa delator) podia sentir com els veïns picaven...

© Manel Aljama (setembre 2021)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Júnior Ferreira on Unsplash

 

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris