divendres, 13 de novembre del 2020

El món que ve

Medical face mask on the ground by Claudio Schwarz - Unsplash

 

Què li passa a l’esquerra espanyola constitucionalista?

El govern espanyol més esquerrà de la història sorprèn. Aproven una miserable Llei de la Memòria Històrica i callen davant la immunitat de l’anomenat “rei emèrit”, voten a favor de  l’augment del pressupost de la Casa Reial. No passa res, són d’esquerres! Temps enrere, Manuela Carmena va negar que hi hagués presos polítics en Espanya. Ara mateix, aquesta senyora diu que no li esgarrifaria si els seus néts es fan de VOX.

Conclusió: Que no us enganyin. Hi ha una dita alemanya que explica que quan en una taula hi ha deu persones i una d’elles és nazi, si els altres el toleren, a la taula hi ha onze nazis.

 

Donald Trump

Menyspreat, masclista, racista, oportunista… en una paraula populista. Però ha tingut més 68 milions de vots. La gran diferència entre els Estats Units i Espanya està en l’eficàcia, en l’eficiència. Trump haurà estat un malparit que ha construït murs fronterers, però ha defensat els interessos d’una part d’americans i els membres del seu govern han estat bons professionals. Malgrat les crítiques al president, els professionals han fet bona feina: ha baixat l’atur, han tingut creixement econòmic. Com deia, bona part de la gent queda satisfeta “amb la feina”.

Gran diferència amb Ñ: Expresidents com Clinton, Obama, Carter tornen a guanyar-se les garrofes quan deixen de ser-lo. No tenen una “porta giratòria” per cobrar per res en una empresa del sistema  “constitumonàrquic” heretat de Franco.

I no ho dic jo, ho reconeix fins i tot l’Antoni Bassas (ARA): Si Trump pot merdejar amb el recompte, és perquè Trump ha fet la seva feina i Biden no: ha guanyat a Florida, ha guanyat a Ohio

 

Itàlia

Mentre aquí, a Catalunya, colònia d’Espanya circulen vinyetes humorístiques que parlen del “Milagro italiano”. Bé, no és tal miracle, Han contractat més metges i personal sanitari, això és tot.

 

Tórtores

Veig les tórtores que vénen a menjar al balcó. Es queden. No marxen espantades com abans quan surto o omplir l’estoig d’ous que reciclo com menjadora. Són com nens. Nosaltres tenim cultura. Hem fet civilització amb una cara i una creu. Hem creat la cultura bona i dolenta. Hem acabat fent una societat de consum que esclavitza els animals i alguns se senten orgullosos. Les tórtores, però, només tenen sentiments, els sentiments que pot tenir un nen. 

 

© Manel Aljama (11/11/2020)
© Imatege Medical Face Mask on the ground by Claudio Schwarz | @purzlbaum 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.