divendres, 6 de desembre del 2019

Carta oberta a Manuela Carmena


Escric aquesta carta en la meva llengua perquè és la meva voluntat. Sóc conscient que és difícil que t’arribi i la puguis llegir. Si t’arriba, els mitjans tecnològics permeten una traducció més que acceptable. I si et vas graduar a València, alguna cosa de la llengua t’hauria d’haver quedat. També has passat per l’Hospitalet i vas contactar amb gent del PSUC, però he de suposar tal com ha anat tot plegat, que venies del PCE a deixar ben clar qui manava.

No sóc advocat, però conec bé la “Constitución Española”. La vaig estudiar als vuitanta quan feia oposicions per sortir de l’atur. També conec altres textos legals; no debades vaig estar durant un temps en un despatx laboralista. Era aquella època que havia acomiadaments a dojo. Portava els embargaments, la única manera que un treballador podés cobrar alguna pesseta, si és que quedava alguna cosa per embargar...

Anem al gra: No tens raó, el Referèndum de l’1 d’octubre de 2017 era legal.  Ho havia aprovat el nostre parlament format per representants que jo i molts altres vam votar en unes eleccions lliures i democràtiques, mitjançant el sufragi universal. Eren representants legals i no pas funcionaris de carrera. La vostra “Constitución” i lleis no atorguen cap sobirania a regidors municipals ni diputats autonòmics. Aquest és el vostre argument per declarar il·legal el referèndum.

I si parlem de sobiranies, deus conèixer la història: Catalunya ha estat sobirana, ha tingut parlament, i una constitució, molt abans que Espanya. Tampoc no deus ignorar que Espanya va signar aquella declaració universal de drets que diu que els pobles tenen el dret a l’autodeterminació. Deu ser que us falla la memòria...

I sí, són presos polítics, gent a qui s’ha negat la presumpció d’innocència, gent a qui s’ha aplicat lleis pensades per a terroristes. Heu empresonat persones amb titulacions acadèmiques i premis internacionals. No han tingut un judici just i d’això els observadors internacionals han pres nota.  Cal ser poc intel·ligent, com diu ara un columnista de “Le Monde” (un diari francès de dretes), per engarjolar gent que ha estat elegida democràticament. El mateix diari s’enorgulleix que les urnes estaven a territori francès. D’això no diu res el Borrell?  Deu ser que no l’ha llegit.

Tampoc saps que Amnistia Internacional, una comissió de la ONU, fonts properes a la Unió Europea o les euroordres tombades no us donen la raó? Aneu tots com en els temps de la Guerra de Cuba, com la persecució de protestants, com la “Invencible”?

Si realment penses això que has dit, és que has envellit molt malament, com aquella escriptora de Barcelona, la Maruja, que també sembla que pensa com tu. Totes dues teníeu carnet del PCE i mai no heu vist la gran diferència amb el PSUC. Per això us el vau carregar? Per després afegir-vos al PSOE de La Moraleja al 82 i tenir així assegurada la jubilació?   

No ignoro la teva bona gestió al capdavant de l’Ajuntament de Madrid. De això es tractava, de servir en comptes de servir-se. Però no veig diferència entre PSOE, PP, Podemos i la resta. Pel que fa a Catalunya feu el mateix que vau fer al 1934. Així que no puc més que enviar-te a pastar fang.

Sabadell, 6 de desembre de 2019

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.