Populisme espanyol i ments tancades

Llegeixo en el Nacional la ressò d’unes declaracions del senyor Pablo Iglesias al diari que segons l’EGM és el més llegit a l’estat. En elles, entre d’altres perles diu: “No m'imagino Piqué jugant contra Espanya amb una altra selecció”.  Sí, senyor, això el que se’n diu Política d’alçada o Alta política. Faig broma, és evident.

Aquest senyor, Pablo Iglesias, amb escolta oficial des de fa anys, empleat del sistema que es va apropiar del moviment del 15M per a pujar al carro de la política i que calla davant l’aberració del judici als nostres líders, es dedica a opinar sobre si un jugador de futbol ha d’anar o no a jugar amb una selecció o una altra.

D’entrada seria decisió personal del senyor Piqué. Amb declaracions com aquesta es constata el gran dèficit democràtic que Espanya. Qui rep els vots, no sap que rep un mandat, creu que pot manar i és un gran error. Aquesta democràcia espanyola és una mala còpia de los “democracia orgánica” de Franco, però a més, amb populisme barat en afegir el futbol.

I altre tema relacionat amb aquestes declaracions és el de les ments tancades que té i tindrà l’estat espanyol per molts anys. No és capaç d’imaginar un futbolista, un professional, un mercenari jugant contra la seva selecció d’esport. Que és un esport!  Aquest galifardeu no deu saber què vol dir United Kindom, ni tampoc es fa la pregunta de per què quan es juga el Torneig Cinc Nacions de rugbi hi juguen País de Gal·les, Escòcia, Anglaterra...  És clar, el rugbi és massa complicat i el seu anglès és el “my taylor is rich”. Així, així no van enlloc. 

Però marxem!


© text Manel Aljama.
Fotografia portada del diari Marca.
Enllaços de la notícia:
https://www.elnacional.cat/ca/esports/pablo-iglesias-pique-marca-seleccio-espanyola_373876_102.html

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris