Trieste i fugir de la guerra


Dos llibres, molt curts, intensos però que en parlen d'una zona del nord d'Itàlia, tan a prop com tan lluny dels conflictes:


L'illa de les cartes perdudes
El primer llibre, s'hi acosta a Trieste, a l'Isola della Cona

Any 1914. A causa de l’esclat de la Primera Guerra Mundial, l’Albert, un nen que viu a Estrasburg, és enviat pels seus pares a Isola della Cona, una illa tranquil·la allunyada dels bombardeigs i els exèrcits, on resideix el seu oncle Audubon. Lluny de casa, descobrirà què és l’enyorança, la por i l’absurditat de la guerra, però també la força de l’amistat i de la seva fortalesa interior. Una història plena d’aventures, emocions, cartes sense destí, un castell amb passadissos secrets i tot de personatges entranyables.

Fitxa: http://babulinkabooks.com/libros-y-regalo-descargas/lilla-de-les-cartes-perdudes/
Ressenyes: http://www.patidellibres.com/lilla-de-les-cartes-perdudes.html

Un año de escuela en Trieste (Editorial Minúscula)

Edda Marty adora passejar per la vora del mar, però sap que mai aconseguirà acostumar-se als hàbits burgesos del Trieste de la segona dècada del segle passat. Voldria tornar a Viena, on està la seva germana gran, a una ciutat en què les dones poden tractar d'igual a igual als homes, fumar, anar al cafè. Farta de la timidesa i xiuxiuejos de les seves companyes, decideix fer l'últim curs de batxillerat en un institut masculí per poder accedir a la universitat. Tot i que ella només pretén ser una més entre els nois de la seva classe, participar en les seves excursions i xerrades, la desimboltura i lluminositat d'aquesta presència femenina pertorba el món que fins llavors han habitat despreocupadament. Després d'aquest any tots descobriran que «la vida posseeix una tràgica serietat i que aquells bancs d'escola eren una joguina enfront d'ella».

Fitxa: https://www.editorialminuscula.com/frameset.html
Ressenyes: http://lespolsadallibres.blogspot.com/2010/11/un-ano-de-escuela-en-trieste.html

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris