S'ha de fer política per Pere Casaldàliga


S'ha de fer política, sí senyor, i no es pot fer religió veritable, sobretot religió cristiana, si no es fa també política. Tot és política, encara que la política no ho és tot.

En amor, en fe i en revolució no és possible la neutralitat.

L'expressió "no-violència" no ha de ser sinònim de passivitat.

La revolució l'hem de començar dins del cor.

No hi ha veritable pau si no està fonamentada en la justícia. Aquell que no és totalment honest en el seu dia, no pot arreglar el món.

La causa indígena m'ha fet més català. Les tribus prohibides, m'han ajudat a retrobar la meva sempre maltractada tribu. El fet de ser català m'ha tornat més sensible al problema de la llengua i la identitat dels indis i m'ha ajudat a no caure en l'imperialisme cultural.

Pere Casaldàliga
font imatge: El Temps

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris