Consells per escriure contes per Kurt Vonnegut



Enllaç:  https://youtu.be/nmVcIhnvSx8

1. Utilitza el temps d'un desconegut de manera que no tingui la sensació d'haver perdut el temps.
2. Dóna al lector, almenys, un personatge amb qui es pugui sentir relacionat.
3. Cada personatge ha de voler alguna cosa, ni que només sigui un got d'aigua.
4. Cada frase ha de revelar aspectes del personatge o bé ha de fer avançar l'acció.
5. Comença tan a prop del final com et sigui possible.
6. Sigues sàdic. Per més dolços i innocents que siguin els teus personatges, fes que els passin coses desagradables, així el lector veurà de quin peu calcen.
7. Escriu per agradar a una sola persona. Si obres una finestra i pretens enamorar a tothom, el teu relat agafarà una pneumònia.
8. Dóna als lectors el màxim d'informació possible tan aviat com puguis. Fora el suspens. Els lectors han de poder comprendre completament què està passant, on i per què, de manera que puguin acabar la història ells mateixos en cas que els escarabats se'n mengin les últimes pàgines.

Bio:
Kurt Vonnegut va néixer en una família americano-alemanya de tercera generació a Indianapolis, lloc que esdevingué l'escenari de moltes de les seves obres. Assistí a la Universitat de Cornell, i es graduà en química abans d'unir-se a l'Exèrcit dels EUA durant la Segona Guerra Mundial. Va pertànyer a la Divisió d'Infanteria Americana, i acabà pres com a presoner de guerra dels alemanys.  Passà uns anys a Chicago i Nova York, treballant en diversos tipus de feines, a més d'escriure.  Es casà amb Jane Marie Cox després de tornar de la guerra, però se separaren l'any 1970. Entre 1970 i 2000 va viure a Manhattan amb la dona que esdevindria la seva segona esposa, la fotògrafa Jill Krementz. Va morir el 2007.   (font Viquipèdia)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris