dijous, 11 de febrer del 2016

Maria Antònia Oliver Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Paraules de Júlia Costa al grup de Facebook pel premi d'Honor per a Olga Xirinacs:

Un amic m'envia un missatget i em comunica que el premi d'Honor li han donat a Maria Antònia Oliver, bé, al menys és una dona i espero que ara durant quaranta anys l'atorguin a dones per tal d'aconseguir una paritat justa. jo ja n ho podré comprovar, és llei de vida.

Des d'aquí i des del blog continuarem apostant per Xirinacs, tot és opinable però penso que la seva trajectòria és més llarga i més sòlida que la d'altres escriptores, i també més diversa, però sembla que no se li perdoni que durant tants anys guanyés tants premis de prestigi.

Per tant l'espai continua en actiu i anirem insistint un dia i un altre i reivindicant la seva obra per tal que no quedi en l'oblit, en aquest oblit nostrat que també ha oblidat durant temps l'escriptora premiada, no ens enganyem.

Al menys intentem celebrar els seus propers vuitanta anys fent una mica de soroll per les xarxes a la mida de les nostres possibilitats, que són poques, car molts dels qui l'admirem no som gent coneguda ni de pes en el món acadèmic i literari, què hi farem, tot pesa.

Ja sabem que els premis són relatius, que estan lligats a oportunismes i polítiques, els de literatura i la resta, àdhuc els Nobel, a mi també m'agradava més Delibes que Cela.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.