dilluns, 30 de gener del 2012

El museu "mares"


Fa trenta anys jo també acostumava a passejar  pel "cementiri dels llibres".  Vull dir que era una època de la vida que m'agradava molt anar pel Barri Gòtic. Anys després he aprés que el nom del barri va ser un invent de l'Ajuntament de la Dictadura.   Uns cops entrava directament per Portal de l'Àngel, altres en canvi per Canuda i així passava per la llibreria de vell. Aquella olor, aquella pols, aquells colors marcits...

Al carrer llibreteria hi havia llibreries. Ara només queda "La Central" on sembla que hi ha més objectes de regal que llibres.

Un dia, vaig llegir en una guia de museus de Barcelona: "museo mares", així, sense accent. Vaig pensar que era quelcom referent al mar: "museo de los mares"!   El dia que el vaig visitar vaig treure l'entrellat: vaig saber per fi qui era en Frederic Marès.

© Manel Aljama (octubre 2011)

1 comentari:

  1. Hola Manel.
    El Barri Gótic m´agrada molt.
    Jo quan anava a ballar sardanes a la Plaça de Sant Jaume, per els anys 60 i anava cada setmana i8 m´ encantaba.
    Una abraçada, Montserrat

    ResponElimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.