dimarts, 6 de març del 2012

La princesa de Jade de Coia VallsLa princesa de Jade: http://youtu.be/4RCnMQqLubQ

La sinopsi comença mes o menys: Any 551 de l'Era Cristina. L'emperador Justinià, per desig exprés de l'emperadriu Teodora, organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret més ben guardat de l'Orient...

No podem quedar-nos amb què és sols novel·la històrica o un llibre de viatges. És molt més que aquestes dues etiquetes.

Molt més enllà d'un viatge a la recerca d'un secret estratègic, és també, per alguns personatges el viatge al fons de l'ànima. El viatge de la transformació de nen en adult. En canvi per altres viatges, és la primera o potser la segona oportunitat en la vida.

A través de les pàgines coneixerem a més de llocs, el corrent de Nestori, Suiseki i tot un seguit de detalls que ens engresquen a envejar els viatgers. Al final, el llibre, no esdevé màgia, esdevé poesia. He gaudti de la seva lectura.

Quan vaig començar a llegir-lo, ja havia vist el video i no he pogut evitar la veu de Coia que m'ha acompanyat en la lectura. M'agradat i sembla poc dir això. És un d'aquells llibres que quan el tornes a llegir sempre hi trobes quelcom nou.

Vull  remarcar una frase que potser no defineix el viatge, defineix la vida:
"el viatge no és el camí que fan els teus peus, sinó el coneixement que adquireixes del món, de tu mateix"

Portada de l'edició en català. Ha estat premi Nestor Luján de novel.la històrica 2010.

Enllaç al bloc oficial del llibre: http://laprincesadejade.wordpress.com/


Manel Aljama (març 2012)

1 comentari:

  1. Em fa tan feliç que la nostra Princesa segueixi viva entre vosaltres! Gràcies per la confiança, per les teves paraules i per fer-li un lloc al teu bloc, amic. Una forta abraçada.

    ResponElimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.