Llibres a l'estil Dan Brown


Sovint es fica en el mateix prestatge novel·la històrica i aquest tipus de literatura. Crec que no és just. La novel·la històrica és una tipus de litearatura que guarda certa connexió amb la història i intenta tenir certa versemblança més o menys subjectiva. En tot cas, l'estil d'aquest autor és com molt més agosarat: si cal inventar algun fet, descobriment, estri, el que sigui, doncs s'inventa. Tot s'hi val doncs a la fi i la cap és literatura.

Característiques principals: 
  • La línia del temps és com un acordió doncs s'estira o s'allarga a voluntat de l'escriptor. Això en un bon llibre costa de percebre però aquí, en aquest tipus de novel·la es nota molt. 
  • Res de versemblança o fidelitat als fets: molta imaginació i de vegades delirant. Per exemple, si convé fer lluitar Napoleó contra Ramses II, doncs es fa i llestos!
  • El pot llegir qualsevol: frases de sintaxi simple (subjecte + verb + predicat mínim), res de subordinades! A tot això, descripcions superficials a i justes.
  • És a dir, el més semblant a un telefilm.
Voleu provar de fer una història a l’estil Dan Brown? Doncs visiteu aquest enllaç i seguiu les instruccions: http://probar.blogspot.com/  
Podeu obtenir un bon grapat d’arguments per escriure un llibre!

© Manel Aljama (setembre de 1714 o 2011)

Publica un comentari a l'entrada

0 Comentaris