Els polítics són NI-NIS

Reproduexio una carta adreçada al Hble. President de la Generalitat de Catalunya i publicada en http://joanguellserra.blogspot.com/2010/11/carta-de-disculpa-al-president-montilla.html


CARTA DE DISCULPA AL PRESIDENT MONTILLA

Molt Honorable President Montilla,
M'he assabentat que ha destinat 20.000.000 d'euros perquè 5000 joves que ni estudien ni treballen puguin rebre una ajuda i un contracte de treball. Jo, que sóc conscient que des del govern només s'impulsen mesures destinades a la millora de la societat, i que fins i tot s'han vist obligats a emetre deute públic per sufragar aquesta despesa, no puc evitar sentir-me un ésser menyspreable per aquesta societat i gens mereixedor de cap ajuda. És per això que m'agradaria demanar-li disculpes.
Sé que durant la meva curta vida he comès molts errors. Lamento no haver abandonat la meva etapa d'educació obligatòria, lamento no haver pertorbat el funcionament de les classes ni haver desautoritzat o maltractat un professor; per no parlar de l'execrable formació en idiomes en horari extraescolar. Li demano perdó per haver-me esforçat a treure bones qualificacions, per voler ser emprenedor i sobretot per haver decidit estudiar a la universitat.
Però aquests, president, no són els meus únics pecats. Des dels 16 anys que he anat treballant durant les meves vacances i caps de setmana. Fent des de recepcionista, a auxiliar administratiu fins a entrenador esportiu. Ho sé, és imperdonable.
També vull aprofitar l'avinentesa per demanar-li disculpes de part dels meus pares. Em fa fins i tot certa vergonya confessar-ho; però els dos s'aixequen a les 7 del matí per anar a treballar i ...sí; tenen una hipoteca. Gràcies a Déu, per pal·liar aquest comportament indigne, sé que mai tindré dret a una beca universitària: això m'alleuja la consciència.
Té tot el meu suport per acabar d'eradicar valors com l'esforç, el sacrifici i l'excel·lència. Al cap i a la fi, vostè i la seva trajectòria formativa, són un exemple a seguir per mi i per tots els joves que ara subvencionarà. Fixi's amb la quantitat de joves amb dobles llicenciatures que engruixen aquest 40% d'atur juvenil: quins ignorants!!
Jo ja sé que sóc un cas perdut, però mantingui l'esperança perquè a la nova generació que puja no l'haurà d'ajudar tant; s'estalviarà tot el que es deixin de gastar en els baratíssims llibres de text.

Cordialment,
Joan Güell
03 novembre, 2010

P.D. Prego que disculpi el fet d'haver après a escriure sense faltes d'ortografia.


Tenia preparat quelcom semblant però un cop més m'han avançat :D   La propera entrada anirà dedicada a valorar el planter de personatges públics que tenim. Avanço la nota mitjana entre 0 i 10:  -10

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

 1. En tot n'hi d'excepcions. Els polítics que tenim són professionals de la política. No han destacat en res a nivell social. Ni han estat metges prestigiosos, ni advocats valorats ni empresaris exemplars. Res. Si gratem el CV dels representants veiem que molts tenen una carrera que mai han exercit. Allò que han fet és viure de l'erari (diner públic) sent regidors, directors "d'algo", membres de X, consellers de i poca cosa més. Dedicats a la poítica de ben joves.

  És lògic que els NINIS ajudin els NINIS...

  ResponElimina
 2. Vivim en el món al revés, tanmateix caldria reflexionar el perquè els més ben preparats han permés que passessin al seu davant els arribistes. Hi ha alguna cosa que falla en la nostra societat.

  ResponElimina
 3. Clidice: Tens tota la raó. Molt sovint arribo a la conclusió que la LOGSE, la LOE, etc. són el fruit o la venjança dels estudiants dolents, com si en una reunió haguéssim acordat “vahmo a regalá er titulo de graduao” i així han caigut molts valors, entre ells, el de l'esforç. Em recorda a un acudit de Dilbert: estem en aquesta companyia perquè som els millors enginyers (però no som molt inintel·ligents doncs treballem aquí)

  ResponElimina
 4. Oh, aquí puc llegir catalá. Y seguir aprenen. No sé si aixi se escriu ¨"aprendiendo".

  Una abracada,

  Andri

  ResponElimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.