dilluns, 21 de març de 2022

L'última celebració


Ja s'acosten agrupats en hordes tots els carronyers, una família sencera de voltors, un parell de hienes i quatre corbs. El cos enorme, inert i sense vida resta allà, al bell mig d'un lloc natural i auster. El menjar és servit i la cerimònia pot començar. Pels voltors petits serà tota una experiència. Les hienes sembla que tot just han format parella i els convé atipar-se per poder seguir amb el cicle de la natura.

Primers cops de bec. Comencen els voltors que foragiten les mosques que han arribat les primeres i les hienes no s'ho pensen dues vegades i s'afegeixen al festí. Els corbs, mentrestant s'ho miren de prop i intenten fer-se un forat i colar-se entre les potes de les hienes, perquè els voltors, de tant en tant, els foragiten a cops de bec. Es pot dir que es tracta d'una festa silenciosa, no hi ha música ni tampoc rialles. Tothom sap què ha de fer. Els assistents estan ben concentrats mentre es cruspeixen les parts més sucoses i tendres d'aquell cadàver. Les Hienes i els voltors endrapen a cor què vols, mentre que les cornelles intenten manducar el que poden. Els voltors i les hienes són els més forts a l'hora de devorar aquella carn. Frueixen amb delit mentre mengen. A poc a poc, el color dels ossos es fa visible i ja no queden més que brins de carn que ni els voltors ni les hienes poden exhaurir. Són les postres que deixen per als corbs.

Les hienes amb el pap ben ple ja fa estona que han deixat la festa. Només queden un voltor i els corbs que lluiten per deixar aquells ossos ben nets i polits. Tots han quedat ben satisfets amb aquella celebració. L'arribada d'un cotxe fa que els darrers convidats marxin espaordits. Els homes que hi baixen no fan ni cas. Són operaris de la funerària. Arrepleguen les restes que troben i les carreguen a la part del darrere del cotxe fúnebre. "Això és el que té fer un funeral a casa!", diu un dels empleats, "tot queda com brut i només queden els ossos", hi afegeix.

© Manel Aljama (febrer de 2022)
Escriptor, Comunicador, Proveïdor de Continguts Digitals i Formador de Tecnologies

© Photo by Katarzyna Pracuch on Unsplash

Publicat al número 108 de la revista La Tortuga Avui 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.