dimarts, 15 de juliol de 2014

Nocturn a Sant Felip Neri de Sebastià Benassar


“—Aquí he descobert que Déu no existeix, i que si existeix i és tan fill de puta de permetre tota aquesta barbàrie, llavors no és el Déu en què vull creure, i puc dutxar-me el dia del Senyor perquè aquí no hi ha senyors, tots som bàrbars deixats de la mà de Déu, d'un Déu que, si existeix, no es mereix que li dediqui un dia de la setmana a la seva contemplació”.

Del llibre han dit:
"És un viatge al cor dels Balcans com a pretext per viatjar a allò que Conrad va anomenar ‘El cor de les tenebres’.   Sebastià Bennasar demostra amb aquesta novel·la el seu mestratge literari. L’argument es descabdella amb el ritme necessari per captivar al lector, i ho fa amb un to delicadament poètic que emociona i transcendeix. Un estil acurat amb les paraules i destre en les frases que molt sovint colpeixen per la seva subtil agudesa. "   Sílvia Tarragó (escriptora)

Amb Nocturn de Sant Felip Neri, Bennasar ens fa un retrat cru i minuciós d'una Barcelona que malda per ser digna del seu passat i es veu atrapada en el seu present. També ens submergeix en l'agermanament històric de Catalunya amb Sarajevo i en la lluita de tanta gent anònima per a la qual arribar a l'endemà ja és una gran heroïcitat.

L'obra és també un gran homenatge als llibres i a la història de la cultura, fonaments d'una civilització que cal salvar de les urpes de l'ambició i la cobdícia.
  (Llibres per Llegir)

La meva opinió personal: es tracta d'un d'aquells llibres que conserves i recomanes la lectura.

Ressenyes:
Llibres per Llegir:  http://www.llibresperllegir.cat/llibres/nocturn-de-sant-felip-neri
Anna Maria Villalonga:  http://elfilariadna.blogspot.com.es/2013/04/nocturn-de-sant-felip-neri-de-sebastia.html
Llegir en cas d'incendi: http://www.llegirencasdincendi.es/2013/04/sebastia-bennasar-autor-del-pais-dels-crepuscles-i-nocturn-de-sant-felip-neri/

Més informació
Crònica de la presentació: http://www.llibresperllegir.cat/blog/2013/03/22/nocturn-de-sant-felip-neri-de-sebastia-bennasar-petita-cronica-de-la-presentacio
La Ruta: http://www.manelaljama.com/2013/09/llxll-ruta-amb-sebastia-benassar.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.