dimecres, 18 de juliol del 2018

Contes per a les nits de lluna plena d'Anna Maria Villalonga



Què puc dir que no hagi estat dit abans. D’entrada, un contista com jo, ja està predisposat a mirar-se amb bons ulls un recull de contes. A més, amb la calor que fa, com puc gosar analitzar conte per conte buscant no sé ben bé què. Si malgrat que l’autora digui tot allò dels arquetips i les altres ressenyes diguin que si “perdedors” que si humor negre, que si tal. Molt bé. Jo m’ho he passat molt bé. La lectura és un plaer que s’ha gaudir sense prejudicis. Sovint, però, els que llegim i escrivim, no se sap per què, quan agafem el llibre d’algun col·lega, diem, “a veure què...” No ha estat el cas. 
Com he dit, els contes, amb el pretext d’evocar els clàssics (Franki, werewolfs, witches...) tenen un toc d’humor negre. Però, darrera d’aquest humor es veu una crítica social vers la societat deshumanitzada on els monstres del passat esdevenen éssers que fan pena, víctimes.

He gaudit tant amb al lectura que no em queda més remei que quedar mirar de quedar amb l'autora per fer una cervesa que en vinguin  més històries.

L’edició: Impecable, a càrrec d’Apostroph: http://www.apostroph.cat/2017/12/28/contes-per-a-nits-de-lluna-plena/
Alguns dels contes, els podeu trobar a https://www.enveualta.cat/

L’autora
Què hem de dir de l’autora?  Professora universitària, conferenciant, escriptora, crítica literaria (porta un parell de blocs, un d’ells impagable:  A l’ombra del crim
Ha escrit “Les veus del crim” (Alrevés, 2013),  "La dona de gris" (2014) i "El somriure de Darwin"(2017) amb Llibres del Delicte.  Coordinadora dels reculls de contes negrots escrits per dones: “Elles també maten” i “Noves dames del crim”, també amb Llibres del Delicte. I al 2018, aquest “Contes per a les nits de lluna plena” amb Apostroph Edicions.  També és la Comissària de l’Any Pedrolo. La llista és molt més llarga, però ho deixem aquí.


Manel Aljama, juliol 2018

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.