dimecres, 15 de maig del 2013

Enid Blyton, líder de vendes en Sant Jordi 2013


Enid Blyton torna a ser notícia. L'autora de sèries d'èxit indiscutibles, com "El club dels set secrets" i "Els cinc", ha estat líder de vendes en ficció en castellà en el passat Sant Jordi, segons infoma El Periódico d'avui. La seva obra, "Primer curso en Torres de Malory", escrita el 1946 i que podria ser considerada una cosa antiga, ha superat en vendes a vampirs i trons.

No és la primera vegada que suscita polèmiques. Se li ha titllat de poca qualitat, de cursi i fins a va estar prohibida. Entre 1950 i 1980 va estar prohibida en algunes biblioteques angleses i nord-americanes que titllaven els seus llibres de "massa infantils" o de "poca qualitat". L'argument de la "poca qualitat" va ser esgrimit per la totpoderosa BBC que no va voler reconèixer el mèrit fins a 1954, aclaparada probablement pels milers de cartes que els joves enviaven reclamant veure la seva escriptora favorita. I és que l'enveja de l'èxit aliè pot més que la pluralitat informativa, fins i tot a la BBC.

El llibre "El Club dels Set Secrets" va ser el primer llibre que vaig tenir, llevat dels còmics. En ell, uns nens i nenes jugaven a investigar i s'ho passaven en gran. Què hi ha de dolent en això?

Manel Aljama (maig 2013)
Foto Enid Blyton amb els seves filles (anys 40, font Internet)


2 comentaris:

  1. Per casa encara en corren de llibres d'Enyd.
    ¿Per què es deu fer servir aquesta expressió 'en corren' per a coses que s'estan quietes? Enigma, però es diu.
    Salut sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Olga. Sí, corren, perquè són llibres que tenen vida!

      Elimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.