dilluns, 25 de juliol del 2011

Lectura de La princesa de Jade de Coia Valls



La prova de la vitalitat d'un país està en la seva producció literària.  Un altre exemple amb Coia Valls i "La Princesa de Jade".

Sinopsi:
És l’any 551 després de Crist quan l’emperador Justinià, per desig exprés de la seva dona moribunda, l’emperadriu Teodora, organitza una expedició a la Xina per descobrir el secret més ben guardat de l’Orient. Per a aquesta delicada missió, l’emperador escollirà els homes més capaços i idonis del seu imperi: l’objectiu de Rashnaw i Tistrya –monjos nestorians–, de Xenos –teixidor de Corint– i del seu fill Úrian serà viatjar des de Constantinoble fins al sud de la Xina per apoderar-se a qualsevol preu del secret de la seda.

Tres dones, de diferents orígens, cultures i religions, marcaran el destí dels expedicionaris. Teodora, una antiga prostituta convertida en emperadriu de Bizanci; Najaah, filla del desert, una nòmada de la tribu Zaqîf, i Yu, una jove princesa de la dinastia Liang amb un ideari de vida bastit sobre tradicions mil·lenàries. Tres dones que s’enfronten a les normes establertes i arriben fins a les últimes conseqüències per portar a terme els seus somnis.
Una història de contrastos plena d’aventures que parla de l’amor, del risc i de la superació.

Manel Aljama (juliol 2011)

2 comentaris:

  1. Bona nit.
    Una magnifica lectura.
    Mercés per compartir aquest post.
    Una abraçada, Montserrat

    ResponElimina
  2. La Coia Valls Loras ha comentat el teu enllaç.
    La Coia ha escrit: "Moltes gràcies, Manel!!! He estat uns dies fora, estic treballant de valent en la segona novel·la i necessitava documentació. Espero que"La princesa de jade" t'enamori, amic ;-) Bon viatge! ja em diràs.." (facebook)

    ResponElimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.