dilluns, 1 de novembre del 2010

Tarradell any 2012


Aquest substantiu no vol dir “Taradell” mal escrit. No, és el nom de la futura ciutat que formaran Tarrasa i Sabadell. Ja hi som! el lector dirà -i si és de Terrassa més-, que hi ha una falta d'ortografia. És clar, el, nom no m'ho invento pas jo. És que això es decidirà a Madrid i és clar, des d'un “ministerio”. I ja se sap que quan el “funcionario del ministerio” decideix quelcom, això, va a missa (mai millor dit) i a més, sempre és constitucional. De fet Sabadell es deu molt als “ministerios” des que es s'annexionà part de Sant Pere de Terrassa i altres municipis al segle XIX.

¿Quan passarà això?
Començarà l'any que ve i culminarà durant el 2012. Tot començarà amb la desfeta del PSC en les eleccions del 28-N. Els barons catalanistes començaran a abandonar la nau deixant el partit a mans del PSOE. Després en les municipals rebran una altra cop i aquesta vegada canviaran de nom el partit. Però quan la cosa anirà més malament per a Catalunya serà a partir de les eleccions generals del 2012. La crisi econòmica agreujada més aquí que en qualsevol lloc farà que sigui possible un pacte PP-PSOE i que d'una vegada per totes es recuperin les competències autonòmiques. Així, TV-3 i “Ràdio Catalunya” deixaran d'emetre ja que “la programación en lenguas vernáculas de la televisíón estatal es suficienteara cubrir el acervo cultural español”.

Si fem un cop d'ull a la premsa del moment ens trobarem notícies com aquestes:
  • El deute del Barça és tan gran i difícil de determinar que s'ha anomenat una comissió gestora presidida per un jutge de Salamanca.
  • Laporta i altres independentistes s'han exiliat en un paradís fiscal.
  • Els partits independentistes encara no s'ha posat d'acord en les sigles de la nova formació pels propers comicis. CiU en vol formar part. 
  • Artur Mas farà de professor a la Universitat de Columbia i Jordi Pujol torna a la política.
  • El RACC ha estat obligat a fusionar-se amb el RACE ja que són tots dos “reials”.
  • La llengua vehicular tornarà a ser l'espanyol. El col·lectiu d'emigrants llatins recolza la mesura.
  • El Palau de la Música és ara “Palacio de la Musica Española de Cataluña”
  • La Sardana és ara un racó temàtic en el Museu d'Història de Catalunya.
  • Les restes romanes de Tarragona seran traslladades peça a peça a Salamanca on junt amb l'aqüeducte de Segòvia faran un parc temàtic, ho sento Olga!
No em feu gaire cas ja que es tracta d'un malson etílic i és molt difícil que pugui ser realitat algun dia... ??

© Manel Aljama (novembre 2010)

2 comentaris:

  1. que anem erere i l'estat central està recuperant competències és un procés que ja va començar a finals de l'era Pujol. nonembé o sigui que ja cal que ens en fem la idea, o que comencem a moure'ns.

    ResponElimina
  2. Vaja Manel.
    Ni que fosis Notradamus.
    Va no crec que la cosa arribi a tan.


    Un sonriure i una abraçada, Montserrat

    ResponElimina

Per causa dels recents atacs de missatges publicitaris, els comentaris necessiten verificació.